קווסטים נוספים שכדאי לבדוק


 

Gabriel Knight (סדרה)

אחת הסדרות המצליחות והמוערכות של Sierra, המשלבת סצינות אימה, עבודת בילוש ותופעות על-טבעיות.  גיבור המשחק, שנקרא (כמה מפתיע) גבריאל נייט, הוא בעל חנות ספרים שרוצה להיות סופר בעצמו.  הוא ועובדת שלו בשם גרייס מוצאים את עצמם בכל אחד מהקווסטים בלב תעלומה חדשה.  כל אחד ממשחקי הסדרה הוא קווסט המשתייך לתת-ז'אנר אחר בהתאם לתקופתו: הראשון (משנת 1993) הוא קווסט קלאסי מגוף שלישי, השני (1995) הוא בסגנון FMV ומתבסס כולו על קטעי וידאו, והשלישי (1999) הוא קווסט תלת-מימדי בסגנון המזכיר את משחקי הAction-Adventure-.

 

Police Quest (סדרה)

סדרה שכשמה כן היאעוסקת בעולם המשטרה.  הגיבור כאן הוא סוני בונדס, שוטר ביזון ופיסטון שמתקדם לאורך הסדרה.  בכל קווסט צריך לחקור פשעים שונים ולהשליט בעיר חוק וסדר.  המשחקים עשויים בקפידה, אותנטיים מאוד ונכתבו על ידי שוטרים לשעבר.  המשחק הרביעי, לדוגמא, נכתב על ידי דריל גייטס, שהיה מפקד משטרת ניו-יורק (NYPD).  הדבר הבולט במשחקים, לטוב ולרע, הוא החובה לשחק תוך מילוי דקדקני של פקודות המשטרה.  העלילות המצוינות של הקווסטים עושות אותם שווים בדיקה, גם למי שלא שואף להיות מנאייק בעצמו.

 

Codename: ICEMAN

אחד ממשחקי ה- EGAהמאוחרים שלSierra , שנכתב על ידי יוצרי Police Quest ומזכיר את הסדרה (בעיקר בכל מה שקשור בפקודות ובנהלים).  גיבור המשחק הוא קצין בחיל הים האמריקני שיוצא למשימה חשאית במזרח התיכון.  מדובר במשחק נחמד מאוד, עד לקטע מסוים בצוללת שכולם נתקעים בו...

 

 


Quest for Glory 3: Wages of War

המשחק השלישי בסדרת Quest for Glory היה מאכזב בהשוואה לשני המשחקים הראשונים, אבל סביר בהחלט ברמה הכללית.  הפעם תפקידו של הגיבור הוא פחות להילחם ובעיקר למנוע מלחמה מיותרת בין עמים יריבים – משימה הירואית לא פחות.

 

 

Space Quest 4: Roger Wilco and the Time Rippers

אחד המשחקים היותר טובים בסדרת Space Quest.  המשחק נפתח כשרוג'ר יושב לו בפאב של חייזרים, ולפתע נכנסים חיילים חמושים ומנסים להרוג אותו.  עזרה לא צפויה מגיעה והוא נשלח קדימה בזמן.  רוג'ר ממשיך לטייל בזמן לאורך הקווסט, שנכתב בהומור האופייני של הסדרה.

 

 

King's Quest IV: The Perils of Rosella

המשחק הרביעי בסדרת הדגל של Sierra, ואחד מהקווסטים הראשונים בהם הגיבורה הייתה אישה.  המלך גראהם נתקף מחלה מסתורית ובתו, הנסיכה רוזאלה, יוצאת לארץ רחוקה כדי למצוא פרי קסום שיכול להבריא אותו.

 

 

The Colonel's Bequest

קווסט קלאסי של Sierra בסגנון אגאתה כריסטי. לורה בוו, סטודנטית בניו-יורק של שנות העשרים, מוזמנת על ידי חברה לאירוע משפחתי שמשתתפיו נרצחים בזה אחר זה, ועליה לפתור את התעלומה. המשחק פותח על ידי רוברטה וויליאמס, יוצרת King`s Quest, והוא נהנה מעלילה מרתקת וממוסיקה מצוינת.

 

 

The Black Cauldron

אחד מהקווסטים המוקדמים של Sierra, שיצא בשנת 1986 בעקבות סרט של דיסני מהשנה שקדמה לו.  הסרט והמשחק התבססו על הספר השני בסדרת הפנטזיה של הסופר לויד אלכסנדר. המשחק מיועד בעיקר לילדים והגרפיקה בהחלט מיושנת, אך עדיין מדובר באחת הקלאסיקות הטובות של תחילת ימי הקווסטים.  ניתן להוריד אותו ישירות מהאתר של אל לואו, מפתח המשחק – המזוהה בעיקר עם משחקי Leisure Suit Larry.

 

 

Torin's Passage

משחק הפנטזיה השני שפותח על ידי אל לואו, המזכיר הן בסיפור והן בשם הגיבור (טורין/טאראן) את סדרת הספרים ש-The Black Cauldron התבסס עליה. Torin`s Passage שיצא בשנת 1995 מגולל את סיפורו של טורין, נער היוצא לשחרר את הוריו מקללה אכזרית, ועובר בדרך מסע של גילוי עצמי. הגרפיקה משובבת הלב של המשחק היא בסגנון דיסני, ודומה לזאת של King`s Quest VII שיצא שנה לפניו. אל לואו הגדיר בעצמו את המשחק: "כמו King`s Quest, רק עם הומור".

 


Mean Streets

הקווסט הראשון בסדרת טקס מרפי, שיצר סטנדרטים חדשים של גרפיקה ( VGAשל 256 צבעים וקטעים עם שחקנים מצולמים) וסאונד (דיבורים אמיתיים שהושמעו מה-PC Speaker).  המשחק מתרחש בעולם עתידני לאחר שואה גרעינית, ומתמקד בתיק החקירה הראשון שטקס מקבל.  קיים צורך מעצבן לנווט רחפת מלוקיישן אחד למשנהו, וקושי מסוים בהרצת המשחק על מחשבים חדשים.  למרות זאת, מומלץ לנסות אותו בזכות עלילתו המרתקת וערכו ההיסטורי.


Under a Killing Moon

הקווסט השלישי בסדרת טקס מרפי, ואחד המשחקים הראשונים שחלק גדול מהם התבסס על קטעי וידאו מצולמים (FMV). עם יציאתו בשנת 1994 הציג המשחק גרפיקה תלת-מימדית מהפכנית לאותה תקופה וחופש תנועה מרשים.  מבחינה עלילתית מדובר בהמשך ראוי לסדרה, שמצליח לנפק כמה רגעים קומיים בלתי נשכחים (למשל כשטקס מחליף בחשאי את הסיגריה של רשע מנוול בסיגריה מורעלת, וכשהאחרון גוסס סונט בו ביהירות: "אתה יודע, הדברים האלה יכולים להרוג אותך").  אך הממשק המסורבל, "ציד הפיקסלים" המייגע וההזדמנויות הרבות מדי למות (ולפגוש את ה-Big P.I. in the Sky) עושים לטעמי את הקווסט הזה לשווה "המלצה" בלבד.


Tex Murphy: Overseer

הקווסט החמישי והאחרון בסדרת טקס מרפי, שמחזיר אותנו אל התיק הראשון שלקח טקס בתור חוקר פרטי ב-Mean Streets.  יפהפיה מסתורית בשם סילביה לינסקי נכנסת יום אחד למשרדו ומבקשת שימצא הוכחות שאביה המת לא התאבד, כפי שהמשטרה טוענת.  טקס יוצא לחקור את התעלומה, שמתגלה כמשהו הרבה יותר גדול מהצפוי.  רמז: גם טקס נמנה על יחידי הסגולה ש"נאלצים" להציל את העולם (לסיקור מורחב לחצו כאן).

 

Countdown

הקווסט השני שהוציאה חברת Access.  המשחק אינו חלק מסדרת טקס מרפי, אך מזכיר בעיצובו את שני המשחקים הראשונים בסדרה.  הגיבור הוא אדם שמוצא עצמו בבית משוגעים, סובל מאובדן זיכרון ולא יודע אפילו מה שמו.  הוא מתחיל לחקור כיצד הגיע למוסד הסגור, מגלה תוך כדי פלאשבקים מזימה אפלה ובורח על חייו.  מדובר בקווסט טוב ומעניין, למרות שקל מאוד למות בו ושצריך לשחק תחת לחץ זמן.

 

 

Sanitarium

קווסט משנת 1998 שמזכיר מאוד את Countdown.  גם כאן מדובר באדם שמתעורר במוסד סגור ולא זוכר כלום.  כשהוא מצליח לצאת הוא מגלה שהחיים מחוץ לבית המשוגעים אינם שפויים יותר.  מדובר במותחן פסיכולוגי מצמרר ועשוי כהלכה, למרות שהדיבוב של הדמות הראשית אינו מהמוצלחים.

 

 

Monkey Island 3: The Curse of Monkey Island

משחק זה לא נכתב על ידי רון גילברט, בניגוד לשני קודמיו, והוא לפי דעתי פחות טוב מהם.  אבל פחות טוב בסדרת Monkey Island זה עדיין טוב.  גיאברש הגיבור מציע נישואין לחברתו איליין, אלא שהוא מקדש אותה עם הטבעת של השד לצ'אק והיא נהפכת לגוש זהב.  בזמן שהוא מחפש פתרון למצב חוטפים פיראטים את "האוצר" לספינתם – וגיאברש יוצא פעם נוספת בעקבות האהבה.

 

 

Flight of the Amazon Queen

משחק משנת 1995 שמזכיר מאוד משחקים של LucasArts שקדמו לו.  גיבור המשחק הוא טייס שכיר שמטוסו התרסק בג'ונגל, ויש לו על הראש עוזר לא-קואופרטיבי ופרינססה מפונקת.  המשחק, הניתן להורדה חינם, ילדותי מעט אך מהנה ברובו ושווה בדיקה.

 

 

Runaway: A Road Adventure

קווסט "קלאסי" בסגנון LucasArts שיצא בשנת 2001, וצפוי לצאת לו משחק המשך בעתיד הלא רחוק.  גיבור המשחק הוא בריאן, סטודנט לפלף לפיסיקה, שיוצא למסע ברחבי אמריקה עם יפהפיה בשם ג'ינה שנרדפת על ידי המאפיה.

 

 

 


Discworld Noir

הקווסט השלישי בסדרה שהתבססה על "עולם הדיסק" של הסופר טרי פרטצ'ט.  המשחק שונה (לטובה) משני המשחקים שקדמו לו, מעוצב בסגנון פילם-נואר ומציב במרכזו בלש פרטי חכמולוג.  לא טקס מרפי אבל שווה בדיקה.

 

 

Beavis and Butt-Head in Virtual Stupidity

קווסט שעוסק במעלליהם של שניים מהחבר'ה היותר מצחיקים של שנות התשעים: ביוויס ובאטהד.  המשחק היה מוצלח מהצפוי ונראה כאילו נלקח הישר מסדרת הטלוויזיה.  מטרתם של שני האהבלים במשחק היא בעיקר לגחך ולצאת מספיק "קולים" כדי להתקבל לכנופיה של ערס מקומי.

 

The Adventures of Fatman

קווסט "חובבני" משנת 2003 שנעשה ברובו על ידי אדם אחד, תוך שימוש בתוכנת AGS.  "גיבור העל" כאן הוא פאטמן, גרסה כרסתנית ובטלנית של באטמן.  פאטמן נאלץ להתמודד עם נבל שנהפך למוטציה ירוקה וחסרת תועלת, אך עדיין נחוש לאיים על שלום העולם.

 

חזרה לביקורות

חזרה לדף הבית