קווסטים שלא עמדו במבחן הזמן


 

King's Quest III: To Heir is Human (Sierra On-Line, 1986)


יש משחקים שטובים ככל שיהיו, הם פשוט "לא שחיקים" במאה ה-21.  חבל ש-King's Quest III, שנחשב לאחד מהמשחקים היותר מוערכים בסדרה, נופל בקטגוריה הזאת. זה לא שאי אפשר להריץ אותו על מחשבים חדשים, שהעלילה אינה פשוט מצוינת או שהגרפיקה משנת 1986 כבר לא "עוברת":  המשחק פשוט לא מתאים לימינו.  היום לאף אחד לא תהיה את הסבלנות להקליד מגילות כישופים באורך הגלות, אף אחד לא יעלה Save כל שתי דקות, ואף אחד לא יעמוד במגבלת חצי השעה הלא שפויה שמוקצבת "לטפל" במכשף מאנאנאן.  הדבר אפשרי רק עם Solution צמוד: משחק "הוגן" ידרוש סבלנות ברזל שאולי הייתה בנמצא בשנות השמונים, אך כבר מזמן חלפה מהעולם.  הגרסה המחודשת של המשחק, שיצאה ביוני 2006, היא נאמנה למקור ולא פתרה את הבעיות הללו, אך עשתה את המשחק בקווסט לסביר יותר ולמרהיב ויזואלית.

 

 

Conquests of Camelot: The Search for the Grail (Sierra On-Line, 1990)

אחד ממשחקי ה-EGA האחרונים של Sierra, שהיה עיבוד בינוני לעלילות המלך ארתור.  החיבור בין מיתוסים ואגדות למשחקי הרפתקה תמיד היה הצד החזק של החברה, אך כאן הוא לא החזיק זמן רב.  מצד אחד, המשחק כלל סצינות פעולה נחותות בהשוואה למשחקים מאותה שנה כגון Golden Axe. מצד שני, הוא כלל שורה של חידות בסטייל ימי-הביניים שקשה עד בלתי אפשרי לפתור בזו אחר זו.  כדי להתמודד היום עם הבעיות הללו והאווירה המחמירה-משהו של המשחק, תצטרכו לגלות עקשנות מיוחדת.

 

 

 

Heart of China (Dynamix, 1991)

שנת 1991 הייתה שנה חזקה עבור Sierra, ובמהלכה היא הוציאה מספר דו-ספרתי של קווסטים.  בנוסף לכך היא החלה לרכוש חברות אחרות, דוגמתDynamix , שפיתחו עבורה משחקים נוספים. Heart of China, כמו גם Rise of the Dragon שקדם לו, נחשב לקווסט ש"סיפק את הסחורה".  עם זאת, הממשק מגוף ראשון הוא כיום ארכאי במיוחד, ויש משהו לא מושך בחוויית המשחק.  בדיעבד, מה היה אפשר לצפות מקווסט שהדבר הראשון שלוקחים בו הוא חרא של ציפור?

 

 

 


Future Wars (Delphine Software, 1990)

קווסט עם עלילה מעניינת וגרפיקת VGA שהותירו בי זכרונות נעימים.  עם זאת, לאחר ששיחקתי בו שוב הזכרונות הנעימים הללו התפוגגו ואינם.  בניגוד למשחקים שיצאו באותה שנה, כמו King's Quest V או Monkey Island, הממשק של Future Wars הופך את המשחק בו למטלה מאומצת. איך לומר בעדינות: מבוי סתום באמצע המשחק, "ציד פיקסלים" חסר רחמים וקירות שמוחצים את הגיבור כבר לא ממש עושים לי את זה.

 

 

 

Les Manley 2 – Lost In L.A. (Accolade, 1991)

כשיצא Lost in L.A. בשנת 1991 הוא הסתמן כמתחרה אפשרי לסדרת Leisure Suit Larry. המשחק יצא שנה אחרי Les Manley in: Search for The King קווסט מכוער למדי עם ממשק בעייתי, אולם בניגוד אליו נהנה מגרפיקה נאה, היה קל לשליטה והכיל תכנים מיניים לרוב.  אך במבט לאחור, למרות יתרונותיו הוא לא הצליח להשאיר אחריו דמות מיתולוגית כמו לארי.  המשחק לא היה משופע ברגעים בלתי נשכחים, הוא היה קצר מדי, ובינינו – גם הסקס לא היה משהו...

 

 

חזרה לביקורות

חזרה לדף הבית