אוהד וולסקי מחלק את הקווסטים לשלשות וטוען שהכול זה בעצם עלילה
הקלישאה השחוקה גורסת שהעלילה היא הכול בקווסטים, אבל מה לעשות – יש גם קלישאות נכונות. בניגוד למשחקים מז'אנרים אחרים, בהם אי אפשר להתפשר על כלום פרט לסיפור, בקווסטים אפשר להתפשר על הכול פרט לסיפור. את הקווסטים הטובים מובילה עלילה כתובה היטב, בעלת קו אחיד וברור, וכפי שתראו – כזאת שהספרה שלוש שולטת בה ביד רמה.
רוב עלילות הקווסטים של Sierra ,LucasArts וחברות נוספות מזכירות מאוד את המבנה הקלאסי של תסריטי קולנוע או מחזות. גם כאן הסיפור מורכב משלוש מערכות (התחלה, אמצע וסוף) עם "מאורע מחולל" בשלב מוקדם של המשחק, שתי "נקודות מפנה" בין המערכות, ו"עימות סופי" בין הטוב והרע שמוביל לפתרון. אך בניגוד לסרטים או מחזות, בקווסטים המערכות השונות מחולקות בדרך כלל לשלוש משימות.
קחו לדוגמה את The Secret of Monkey Island. במשחק זה משחקים בתור גיאברש הלא-יוצלח שרוצה משום מה להיות פיראט. כדי להפוך להיות פיראט, מציבים בפניו הפיראטים החשובים באי שלושה מבחנים (The Three Trials), שהם בעצם המערכה הראשונה של תסריט המשחק. המבחן הראשון הוא ללמוד את אומנות החרב – שהיא למעשה אומנות הדו-קרב המילולי (צריך לשחק כדי להבין) – ולנצח את ה-Sword Master. המבחן השני הוא לגנוב משהו יקר ערך, והשלישי הוא למצוא אוצר שקבור באי. לאחר השלמת שלוש המשימות, צריך גיאברש להשלים שלוש תת-משימות נוספות כדי להמשיך הלאה: להשיג ספינה, צוות (של שלושה אנשים) ומפה שיובילו אותו לאי הקופים.
אותו עיקרון חוזר ב-Day of the Tentacle. אך כאן הרחיקו היוצרים לכת והגדירו מראש שלושה גיבורים סטריאוטיפיים בהם ניתן לשחק במקום אחד: ברנרד החנון עם המשקפיים, לברן הילדה המטורפת, והוגי הרוקיסט המוזר. אותם שלושה נזרקים במכונת זמן לשלוש תקופות שונות: ברנרד להווה, לברן 200 שנה קדימה והוגי 200 שנה אחורה. על מנת לתקן את מכונת הזמן נדרשות שלוש הדמויות (כל אחת בתקופתה היא) להשיג שלושה חפצים ולשלוח אותם לעתיד או לעבר, כדי שדמות אחרת שצריכה אותם לצורך השלמת תת-משימה כלשהי תוכל להשתמש בהם.
המוטיב המשולש חוזר בקווסטים נוספים: King`s Quest הראשון בו צריך להשיג שלושה אוצרות על מנת לרשת את המלך, Quest for Glory הראשון בו צריך להשלים שלוש משימות כדי להשיב את השקט לעמק, וכן הלאה. גם חלק גדול מסדרות הקווסטים, כגון The Legend of Kyrandia, Discworld או Simon the Sorcerer , בנויות למעשה משלושה משחקים שסוגרים מעגל.
ההיצמדות למבנה המשולש מסייעת ליצור עלילות לקווסטים ביתר קלות. הנה עלילה שחשבתי עליה בכמה דקות: גיבור המשחק מוצא את עצמו בין שלושה כפרים הנלחמים זה בזה ועליו להשכין ביניהם שלום (בדומה ל-Quest for Glory 3). בכל אחד משלושת הכפרים חושדים בהתחלה שהוא מרגל של כפר אחר. עליו לרכוש את אמונם, וזאת דרך השלמת שלוש משימות: למצוא את האוצר שעליו הכפרים רבים ולחלק אותו ביניהם, לחבל בכלי הנשק של הכפרים כדי למנוע הרג ונקמות מיותרות, וליצור קשר בין מנהיגי הכפרים כדי שיקשיבו זה לזה ויגיעו לפשרה. נכון שזה היה פשוט?
אלה היו שלוש דקות על הספרה שלוש...
חזרה למאמרים
חזרה לעובדות
חזרה לדף הבית
|